Autoscout24.be – Bereken hier je autolening voor een tweedehandse wagen op Autoscout 24 Belgie

Ben je op zoek naar een tweedehandse auto, dan moet je zeker Autoscout 24 ontdekken en surfen naar Autoscout24.be!

TIP: Voor je koopt, bereken het bedrag dat je kan lenen met onze gratis simulator en check hier de huidige rente.

Autoscout24.be

Deze site is een van de topsites voor Belgie als het gaat over het zoeken naar nieuwe of minder nieuwe auto’s!

Link: https://www.autoscout24.be/nl

7 tips om een goede tweedehandse auto te kiezen

Laat je niet inpalmen door traditionele verkooppraatjes. Doe je huiswerk of laat je goed adviseren. Deze vragen kunnen je helpen:

  1. Klopt de kilometerstand met de officiële papieren en het onderhoudsboekje? Check het op de Car Pass website (https://www.car-pass.be/nl/kopen)
  2. Heeft de auto een ongeluk gehad? Auto’s uit een ongeval kunnen structurele schade hebben opgelopen, wat je niet altijd snel kan zien. Check dit met een expert.
  3. Hoeveel eigenaars heeft de wagen al gehad? Hoe minder eigenaars, hoe beter.
  4. Kan je lekken constateren? Doe een proefrit en check of er plassen onder de auto te vinden zijn.
  5. Werken de airco, verwarming, elektrische ruiten, lichten, GPS/radio en ruitenwissers? Check dit bij een proefrit.
  6. Wat is de staat van de banden? Zijn ze nog goed of al aan vervanging toe?
  7. Hoeveel garantie krijg ik nog bij aankoop? Veel automerken geven nog garantie op tweedehandse auto’s die ze zelf hebben nagekeken, dat is een stukje veiligheid.

Kijk eens op het internet naar de normale gebreken bij de auto die je kiest: alle auto’s hebben wel ergens eens een of meerdere fabricagefouten gehad. Als die al hersteld zijn, dan is dat beter voor jou!

Bereken hier je financiering

Te financieren bedrag
Resultaat (maandbedrag)

Over Autoscout24.be en Autoscout 24

Deze internationale autosite is een van de grootste van Europa en geeft je een platform om wagens te zoeken overeen heel het continent. Opgericht in 1998 in Duitsland (Munchen), heeft deze site de laatste jaren een grote groei gekend, ook in Belgie.

Op de site kan je zoeken tussen meer dan 2,4 miljoen voertuigen, zowel nieuw als tweedehands. Daarnaast is er nog een groot aanbod van motoren (100,000), bedrijfswagens (100,000), garages (35,000) en wordt er samengewerkt met 55,000 autobedrijven en handelaars.

Hoe werkt het?

Op de site kan je zoeken naar jouw perfecte auto, waarna je contact kan opnemen met de autoverkoper, of die nu een particulier is of een autohandelaar. Dan kan je hopelijk de prijs nog wat lager onderhandelen! 😉

Spreek met de verkoper dan af om de auto te gaan bekijken en een proefrit te maken. Check voor uiterlijke schade en laat iemand met expertise de auto technisch bekijken. Ga ook na of de papieren in orde zijn en of het onderhoudsboekje aanwezig is. Een wagen die regelmatig onderhouden is, zal je minder problemen opleveren.

Tweedehanse wagens zoeken op Autoscout 24

Autoscout 24 Belgium NV is dan ook een dochteronderneming van de moedermaatschappij, Scout 24 AG. Deze heeft een porfolio van websites die breder gaan dan enkel auto’s. Zo kan je er ook zoeken naar financiele diensten, trucks etc

Scout 24 AG is een groot internationaal beursgenoteerd bedrijf met een omzet van 353.8 miljoen euro in 2020. Het aandeel staat genoteerd op de Xetra beurs in Duitsland.

Alternatieven?

Bekijk ook eens de grote concurrent van Autoscout, namelijk Mobile.de en enkele anderen zoals Cardoen Auto’s.