Een autolening voor een nieuwe wagen – hoe begin je eraan?

Waar moet je rekening mee houden voor een autolening van een nieuwe wagen?

Voor de aanschaf van een nieuwe wagen, kan je gebruik maken van allerlei financieringsmethodes:

  • een autolening
  • cash betalen
  • prive of zakelijke leasing

De meeste prive-personen opteren voor het aangaan van een autolening: deze is goedkoop en je hoeft niet al je spaarcentjes in een keer op te doen. Momenteel kan je autoleningen voor een nieuwe auto krijgen aan rentevoeten van 0-3%. Deze zijn afhankelijk van het percentage van je aankoop die je wil financieren. Wil je 100% van je nieuwe auto gaan lenen, dan is de kost vaak dus iets hoger.

autolening nieuwe wagen

Maar ook de autosector zelf zal je helpen: vaak zijn er promoties die dan gaan onder de vorm van een renteloze lening voor je autofinanciering. Hou er dan wel rekening mee dat je dan misschien wat minder korting op de wagen zelf kan krijgen.

Ook tijdens het jaarlijkse autosalon van Brussel, kan je zoeken naar aanbiedingen voor je nieuwe autolening. Dat loont echt!

Wil je op voorhand berekenen wat je dat maandelijks gaat kosten, maak dan hier een simulatie voor je autolening.

Autolening nieuwe wagen versus leasing

Het voordeel van een autolening voor bedrijven is dat je de termijn van terugbetaling kan laten samenvallen met de afschrijvingstermijn. Een andere vorm van financiering van nieuwe auto’s voor bedrijven en zelfstandigen is de leasing van een wagen. Hierbij is het de leasingmaatschappij die de auto koopt en daarna doorleast. Onderhoud, verzekering en andere kosten worden dan meestal gedragen door het leasingbedrijf.

Bij een autolening voor een nieuwe auto is het wel op te merken dat je als bedrijf slechts het bedrag kan lenen zonder BTW (soms wordt 50% toegestaan als je bedrijf onder dat fiscale regime valt). Voor particulieren kan je wel 100% laten financieren.

Enkel bedrijven met een te hoge cashpositie, gaan soms over tot de directe aankoop van de bedrijfswagens. Vaak worden deze dan ook langer aangehouden dan de afschrijvingstermijn.

Enkele interessante bronnen voor het zoeken naar een nieuwe wagen

Veel succes!