Een autolening voor een tweedehandse wagen – hoe pak je dat aan?

Zoek je een autolening voor een tweedehandse wagen? Lees eerst hieronder enkele tips.

Als particulier kan je, naast de aankoop van een nieuwe wagen, ook kiezen voor een tweedehandse auto. Dit is uiteraard goedkoper. Hoeveel dit effectief kost, is afhankelijk van de ouderdom en de staat van het voertuig. Hoe ouder de wagen of hoe meer kilometers hij heeft, hoe goedkoper.

Bijna nieuwe wagen of tweedehandse wagen?

Wil je een tweedehandse wagen maar toch eentje in een goede staat, dan kiezen veel mensen voor een recente occasie. Hierbij gaat het meestal om wagens die ex-leasing zijn of die van een autodealer zijn geweest en als vervangwagen hebben gediend. Het voordeel is dat deze wagens weinig kilometers hebben afgelegd en niet ouder zijn dan 2 jaar. Bovendien zijn er heel wat autofabrikanten die die wagens aan een grondige keuring onderwerpen en opnieuw een garantie geven voor een bepaalde termijn, vaak 2 jaar.

autolening tweedehandse wagen

Autolening tweedehandse wagen of nieuwe wagen

Kies je voor een autofinanciering van een tweedehandse wagen, dan heb je het voordeel dat je minder moet gaan lenen. Anderzijds weet je dat er bij een tweedehandse auto sneller kosten zullen komen. Bovendien loont het vaak de moeite om de twee te vergelijken. Ga dus zeker eens langs bij een autodealer en vraag een offerte voor een nieuwe wagen. Soms zal je verbaasd staan over de korting die je kan krijgen, zeker als professionele aankoper.

Wil je echter berekenen wat deze autolening je kan kosten, bijvoorbeeld op maandelijkse basis, dan is deze gratis online tool wel voor jou.

Waar kan je het aanbod van tweedehandse auto’s terugvinden:

Kijk zeker eens bij je officiele dealer: elk automerk heeft zo zijn eigen verkoopskanalen voor tweedehandse wagens van hun eigen merk, al dan niet met opnieuw garantie.